Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Kvarneru more čisto i pogodno za kupanje

19.08.2014.

12:31

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na 95 posto plaža na području Primorsko-goranske županije more je izvrsne kakvoće i pogodno za bezbrižno kupanje, doznajemo iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Kako navodi voditeljica odjela mikrobiologije okoliša Darija Vukić Lušić, u tijeku je sedmi od deset ciklusa mjerenja sanitarne kakvoće mora, koji je pokazao da je do određenog pogoršanja došlo na lokacijama Bivio, Skalete i Kantrida, no more je još uvijek zadovoljavajuće kvalitete za kupanje. 

Mjerenjem provedenim prošloga tjedna nije ustanovljena niti jedna crvena točka, odnosno plaža gdje je more nezadovoljavajuće za kupanje. Prema riječima dr. Vukić Lušić, Zavod ispituje sanitarnu kakvoću mora, a u taj program ne ulazi ispitivanje eventualnih masnih mrlja.

Ni u Kostreni nema onečišćenja mora. Nakon što je preksinoć došlo do požara u Ininom postrojenju na Urinju, jučer ujutro osjetio se miris nafte, pa je na uviđaj isplovio brod Vid lučke kapetanije te brod Dezinsekcije, tvrtke za sanitarnu zaštitu, no more nije bilo zagađeno.

Poslušajte što su nam rekli dr. Darija Vukić Lušić i riječki lučki kapetan Darko Glažar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.