Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:49 / 04.06.2014.

Autor: Blanka Uzelac / T. Petrović Čemeljić

Na Turniću otvoren Obiteljski centar Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar je namijenjen za pomoć obiteljima u rješavanju problema i kriznih stanja, a novost je i pružanje stručne pomoći udomiteljima djece s područja Primorsko-goranske županije.

Obiteljski centar Rijeka nalazi se u Ulici Franje Čandeka 23B na Turniću, u prizemlju nebodera pokraj Trgovačkog centra Andrea. Riječ je o donedavnom Obiteljskom centru Primorsko-goranske županije koji, prema novom Zakonu o socijalnoj skrbi, sada djeluje kao podružnica u sklopu riječkog Centra za socijalnu skrb.

Prostor je državni, a uredili su ga Županija s 400 tisuća kuna i Grad Rijeka s 90 tisuća kuna, uz pomoć gradova Raba i Kastva te Općine Kostrena. U centru radi šestero stručnjaka, od socijalnog radnika i psihologa do socijalnog pedagoga i pravnika. Zadaća im je da budu savjetodavci, pomagači i terapeuti pri rješavanju obiteljskih kriza i probelema.

Usluge Obiteljskog centra godišnje potraži oko osam stotina ljudi. Svoja će savjetovališta centar do kraja godine imati i za područje Gorskoga kotara, i to u Vrbovskom, Delnicama i Čabru. Poslušajte izjavu županijske pročelnice Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragice Marač:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.