Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:57 / 15.01.2014.

Autor: Josip Krmpotić

Nagrada "Ivan Luppis" Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Inovatorstvo u našoj županiji ima dobru perspektivu, a to pokazuju odlični rezultati mladih inovatora, među ostalima i onih iz Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci, koja je dobila godišnju nagradu "Ivan Luppis" Saveza inovatora PGŽ za iznimna inventivna postignuća.

Već generacijama učenici riječke Elektroindustrijske i obrtničke škole vrlo su uspješni na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama i izložbama. Niz učenika osvojio je za svoje inovacije najsajnija odličja na svjetskim i nacionalnim izložbama. I ove godine škola je na najvećoj izložbi inovacija mladih u Zagrebu osvojila nagradu za najboljega gosta izlagača, čime je samo potvrdila da Luppis ide u prave ruke.

Na današnjoj svečanosti u riječkoj gradskoj vijećnici nagrađeni su i mladi invoatori - Renato MršićPaolo ŠkulićMarin KrajcarMarko Pokorni i Dino Štefanac. Uručene su i diplome polaznicima devete Ljetne škole elektronike. Nagradu Ivan Luppis primio je ravnatelj Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci Darko Bašić, istaknvši da svaka nagrada puno znači i dokazuje da aktivnosti za koje su nagrađeni učenike osposobljavaju za budućnost. Poslušajte izjavu Darka Bašića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.