Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najvažniji državni projekti ostvaruju se na Kvarneru

19.12.2014.

15:49

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon je prepoznato da je ovaj prometni i energetski pravac nešto na čemu može profitirati cijela Hrvatska - svi njezini građani i posebno građani Primorsko-goranske županije, rekao je župan Zlatko Komadina na božićno-novogodišnjem domjenku.

Godina za nama bila je teška, ni sljedeća neće biti laka, ali primorsko-goranski župan smatra da je trebamo dočekati s umjerenim optimizmom. Ono što nam treba je nova, brza pruga, još više kvalitetnih turističkih programa, a na tome i radimo. Brendiramo se kao zdravstvena destinacija, revitaliziramo aerodrom, ali više bih volio da živne i gospodarstvo jer nas samo radna mjesta mogu izvući iz krize, rekao je Zlatko Komadina.

Posebno je teško Gorskome kotaru, koji je početkom godine preživio ledolom te treba i očekuje pomoć zbog smanjenih prihoda. Komadina vjeruje da će se kompenzacijskim mjerama prebroditi proračunski udar, a Županija će goranske projekte pratiti posebnim fondom.

Bogatstvo i raznolikost naše županije je zapravo naš najveći razvojni potencijal, naglasio je župan na tradicionalnom blagdanskom primanju u HKD-u na Sušaku. Primanju su se odazvali gradonačelnici i načelnici, saborski zastupnici, predstavnici Sveučilišta u Rijeci, kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, policije, vojske, trgovačkih društava, konzularnih predstavništava te zadnji, ali ne i najgori - novinari. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.