Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nevrijeme u Opatiji rušilo stabla i potapalo barke

22.10.2014.

16:01

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i kišom koje je noćas pogodilo Kvarner, obrušilo se i na Opatiju, a osobito jaki udari vjetra bili su rano ujutro između pet i sedam sati, a najviše su pogodili područje na potezu Tuliševica – Dobreć – Oprić - Poljane.

Nevrijeme je uglavnom prouzročilo padove stabala na prometnice i privatne okućnice, u lučici u Iki je potopljeno nekoliko barki, dok je u na mulu vjetar iščupao stup za struju. Nije bilo većih materijalnih šteta. Vatrogasci su do jutros u 10 sati imali 26 intervencija zbog posljedica nevremena.

Djelatnici Parkova i Komunalca čistili su prometnice od lišća i grana kako se ne bi začepili kanali oborinske odvodnje, što bi dovelo do poplava u slučaju novih kiša. U relativno kratkom roku stanje je većinom dovedeno u normalu, a nevrijeme je, pa onda i njegove posljedice, ipak srećom bilo slabije od lanjske orkanske bure u studenome.

Pogledajte fotogaleriju:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.