Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nezavisna lista upozorava na devastaciju Opatije

03.09.2014.

16:57

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijsko kupalište Lido opet je u središtu pozornosti. Na konferenciji za novinare opatijske Nezavisne liste istaknuto je da će umjesto replike drvenog kupališta kakvo je bilo nekada, investitor na najatraktivnijem opatijskom području izgraditi sobe za smještaj gostiju.

Opatija je danas grad u kojemu se bez posljedica može devastirati najstariji hotel na Jadranu, gdje se igrališta pretvaraju u parkirališta, nastoji uvesti naplatu na Učku, Grad se zadužuje za projekt ex-kina koji ni po čemu nije prioritetan, a u drugi plan stavlja vrtić. 

Sada smo stigli i do davanja plaža privatnicima pod uvjetima koji ne mogu biti prihvatljivi. Posao Grada je da se brine da ono što je od građana bude od građana, a ne od investitora. Naša poruka jasna: još nije kasno, neka se Grad ne zeza, jer sve ovo jako podsjeća na pokušaj predaje Ljetne u privatne ruke, a znamo kako je to završilo, zaključio je opatijski nezavisni gradski vijećnik Ernie Gigante Dešković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.