Hrvatski radio

Radio Rijeka

Normalno je da župan zastupa interese županije, a gradonačelnik grada

13.05.2014.

18:02

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obersnel i ja surađujemo skoro 20 godina. U toliko vremena bilo je tema i dvojbi u kojima smo imali slično ili isto, i onih u kojima smo imali različito stajalište, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, komentirajući razmimoilaženje stava oko dodjele statusa županije Rijeci, Splitu i Osijeku.

Naše su funkcije takve da svaki interesno polazi od onoga što zastupa, rekao je Zlatko Komadina te istaknuo kako se zalaže za decentralizaciju i racionalizaciju lokalne samouprave. Naveo je Dansku kao primjer ozbiljne reforme, u kojoj se ona provodila sedam godina i u kojoj je smanjen broj lokalnih jedinica i regija.

Po riječima gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, logično je da župani zastupaju interese županije kao regionalnih jedinica, a da on zastupa interese grada. Primorsko-goranski župan jučer je izjavio kako se može reći da je inicijativa Splita, Rijeke i Osijeka separatistička ideja feudalnog tipa, a Obersnel mu je uzvratio kako župani nisu gubernatoriPoslušajte izjave Komadine i Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.