Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova cesta Delnicama za dan grada

24.06.2014.

15:42

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvaranjem novoizgrađene spojne ceste, koja će bolje prometno povezati gornji i donji dio grada, u Delnicama je jutros započeo središnji dio proslave blagdana gradskog i župnog zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja.

O novoj cesti i ostalim infrastrukturnim ulaganjima na delničkom području govorilo se na svečanoj blagdanskoj sjednici, no iznova je upozoreno i na ozbiljne probleme s kojima se, osim Delnica, trenutačno suočava cijeli Gorski kotar. U prvom redu se to odnosi na posljedice koje bi na lokalne proračune moglo ostaviti ukidanje Zakona o brdsko-planinskim područjima. 

Takav razvoj događaja mogao bi ugroziti i razvojne planove te prespektive odnosno budućnost Delnica, naglasio je gradonačelnik Ivica Knežević. I do sada se Gorski kotar suočavao s teškoćama i uspio je opstati, pa u opstanak treba vjerovati i danas. Treba se boriti, moramo biti jedinstveni i složni i tada će nas uvažavati, smatra Knežević. 

Na probleme Delničani samo nakratko zaboravljaju ovoga popodneva, uz kulunarsko druženje na glavnom trgu, predstavljanje staroga ženidbenog običaja Ivanjskih kresnica te izložbu radova delničkih foto-amatera. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.