Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova informatička učionica u OŠ "Pećine"

11.09.2014.

14:04

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osnovnoj školi "Pećine" uređena je i opremljena nova informatička učionica. Nakon što je u siječnju vandalskim činom oštećen velik dio prostora i školske opreme, na inicijativu Grada Rijeke, informatičku opremu vrijednu 60 tisuća kuna donirala je zagrebačka tvrtka PROAXIS.

Škola je dobila 20 monitora, tipkovnica i miševa, projektoru, ruteru, mrežnom ormaru, serveru te Ncomputing uređaju koji server povezuje s radnim jedinicama. Nova informatička učionica, nastavak je pomoći školi nakon završene sanacije poplavljenih prostora vrijedne 245 tisuća kuna te ponovo opremljene knjižnice s didaktičkim pomagalima i opremom koju koriste polaznici odjela za djecu s oštećenjima vida.

Kako je naglasila ravnateljica Osnovne škole "Pećine" Irena Margan, ovo je vrhunac koji je škola mogla doživjeti nakon što je u siječnju bila potpuno vandalizirana. Ono što je bio prioritet, a to je knjižnica za slabovidnu i djecu oštećena vida, u funkciji je od proljeća, a potom se škola sanirala dio po dio, govori Margan dodajući kako je učionicom suvremenih tehnologija sada sve zaokruženo.

S projektom nove informatičke učionice dobro je upoznata i pročelnica gradskog odjela za odgoj i obrazovanje Sanda Sušanj: "Ova informatička učionica služit će za nastavu informatike, ali zapravo za interaktivne sadržaje bilo koje vrste, s obzirom na nove generacije učenika kojima je frontalni oblik rada sve manje atraktivan i zanimljiv. Mislim da će ovo zaista unaprijediti rad u školi", kaže Sušanj.

Poslušajte izjave ravnateljice Irene Margan i pročelnice Sande Sušanj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.