Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova zapošljavanja i ulaganja u "Autotransu"

22.02.2014.

13:39

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo nestvarno zvuči kad u Hrvatskoj spomenete ulaganja i zapošljavanja, no "Autotrans grupa", čiju osnovu čine "Autotrans Rijeka" i "App Požega", zaposlili su krajem siječnja na području Osječko-baranjske županije 45 radnika.

Posluju u deset hrvatskih županija, a povezuju osam jadranskih otoka. Počelo je preuzimanjem brige o novom kolodvoru u Osijeku, krenula je i turistička agencija, a Slavonija povezana sa Zagrebom, Istrom, otocima, Dalmacijom.

Novi veliki posao započeli su u siječnju, kada Autotrans grupa pokreće prijevoz 43 osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije. Tada su zaposlili 45 novih radnika i sada na području Slavonije imaju 90 zaposlenih, doznajemo od člana Uprave Autotransa Igora Krmpotića. Prijevoz se obavlja s 80 autobusa koji slavonskom ravnicom godišnje prijeđu gotovo pet milijuna kilometara.

Cijela tvrtka zapošljava više od tisuću ljudi, dok vozni park broji 450 autobusa. Namjeravaju zapošljavati još radnika, a liberalizacije tržišta se, kažu, ne boje. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.