Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nove gradske stipendije po socijalnom kriteriju

03.06.2014.

14:02

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pored dosadašnjh oblika stipendiranja učenika i studenata, Grad Rijeka uvodi i stipendije po socijalnom kriteriju. Iznos stipendije za one koji se školuju u Rijeci je 850 kuna, a tisuću kuna za one koji studiraju izvan Rijeke.

Natječaj za stipenidje bit će raspisan u rujnu, rečeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela. Predstavljen je i program događanja posvećenih proslavi blagdana svetog Vida, zaštitinika grada, koja će se odvijati od 12. do 15. lipnja.

Grad će, u povodu 50 godina paraolimpizma u Hrvatskoj, s 10 tisuća kuna sufinancirati tiskanje knjige o hrvatskoj paraolimpijki Milki Milinković, predsjednici Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke te članici Atletskog kluba Srce za osobe s invaliditetom. Osvajačica je 8 paraolimpijskih medalja u bacanju kugle i koplja, dok je na svjetskim i europskim prvenstvima osvojila 17 zlatnih, 6 srebrnih i 10 brončanih medalja. Auto knjige je Igor Duvnjak, a sav prihod od prodaje namijenjen je Centru za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici.

Gradonačelnik je donio i odluku o provedbi javnog natječaja za osnivanje prava građenja na Kantridi i Rujevici radi rekonstrukcije nogometnog stadiona s pratećim sadržajima te uređenja nogometnih igrališta i pratećih sadržaja  na Rujevici. Natječaj će uskoro biti objavljen na gradskoj internetskoj stranici i dnevnom tisku. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.