Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi balon nad starim bazenom na Kantridi

11.03.2014.

14:52

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stari bazen na Kantridi dobio je novi presostatski balon. Do studenoga 2013. nad bazenom je bio dvanaest godina star balon, a onda ga je uništila orkanska bura. Novi balon je čvršći i moderniji.

Olimpijsko plivalište 2, takozvani stari bazen kompleksa na Kantridi natkriven je novim presostatskim balonom. Visoke je čvrstoće i odlične svjetlopropusnosti, a prema karakteristikama, podnosi nalete vjetra iznad 150 kilometara na sat. To je posebno važno ako znamo da je stari balon, koji se koristio 12 godina, uništila bura 11. studenoga 2013. godine.

Ukupna vrijednost balona, njegovog postavljanja te demontaže što slijedi u svibnju, je 750 tisuća kuna, a dvije trećine tog iznosa podmireno je iz osiguranja. Stari bazen od ovoga je tjedna otvoren za sve korisnike, a boljim uvjetima treniranja najviše se vesele sportaši - plivači i vaterpolisti.

Bazen s novim balonom obišao je gradonačelnik Vojko ObersnelSvako zlo za neko dobro, kaže Obersnel, jer ionako je stari balon uskoro trebalo promijeniti. Plivači i vaterpolisti imaju bolje uvjete, a novim balonom trebalo bi se zbog tehničkih karakteristika uštedjeti i nešto novca. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.