Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Novi list mora opstati!"

27.03.2014.

12:58

Autor: O.Mandić/N. Funčić/O.Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Nije mene nitko zvao iz Novoga lista, ja sam zvao njih jer mi je stalo do Supilove novine koja je dio tradicije i simbol ovoga kraja“, reagirao je župan Zlatko Komadina na pitanje vijećnika Marka Mafricija na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Situacija u Novom listu bila je jedna od tema aktualnog sata sjednice Županijske skupštine. Na pitanje SDP-ovog vijećnika Marka Mafricija ima li novih saznanja, župan Zlatko Komadina je rekao da je on prošlog tjedna zvao većinskog vlasnika Alberta Faggiana, koji mu je rekao da je Novi list održiv te da prihodi novina pokrivaju rashode. Mediji nisu štedjeli mene, no, ni ja neću štedjeti nikog tko uništva medije, rekao je Komadina te dodao da je Novi list simbol ovog kraja i da u obzir ne dolazi ništa drugo nego da nastavi živjeti.

Djelatnici Novoga lista u današnjem su izdanju svojih novina otvorenim pismom ukazali na tešku situaciju u svojoj tvrtki za koju optužuju vlasnika Alberta Faggiana i Upravu na čelu s Gordanom Kneževićem. Knežević je jutros na sastanku s predstavnicima zaposlenika, a za Radio Rijeku je izjavio da će sutra isplatiti plaće. 

Na otvoreno pismo radnika Novog lista oglasio se poslijepodne i sindikat novinara Glasa Istre. U potpunosti se solidariziramo sa svim sindikalnim i radničkim snagama u Novom listu, tim više što već desetljećima dijelimo istu medijsku, time i egzistencijalnu sudbinu, stoji u priopćenju. Ističe se i da je sindikat novinara Glasa Istre spreman na zajedničke akcije za zaštitu svojih prava.

Poslušajte što nam je Knežević odgovorio na upit o isplati plaća te što je o Novom listu za Radio Rijeku izjavio župan Zlatko Komadina, o situaciji u Novom listu govori Olga Mandić, a saznali smo što o svemu misle i građani Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.