Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi list u predstečajnu nagodbu, prijava protiv Faggiana i Kneževića

12.06.2014.

14:52

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uprava Novog Lista podnijela je Financijskoj agenciji prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe jer su za to ispunjeni zakonski uvjeti, a kako piše Novi list, Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci policija je kazneno prijavila predsjednika Uprave Gordana Kneževića te većinskog vlasnika i člana Uprave Alberta Faggiana.

Prijavljeni su zbog sumnje u kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi Novi list. Iz Policijske uprave službeno priopćuju, bez navođenja imena osumnjičenika, da je istraživanje provedeno nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Primorsko-goranske i Istarske županije. Njih se tereti da su ugovorom o poslovnoj suradnji oštetili riječku tvrtku za 819 tisuća kuna.

Dospjele obveze premašile su 20 posto kratkoročnih obveza, Porezna uprava blokirala je račun tvrtke, a najavljene su i blokade od strane banaka radi dospjelih jamstava za zajmove povezanog društva Glasa Istre trgovine, izjavio je danas za Hinu predsjednik Uprave Novoga lista Gordan Knežević

Novi list opterećuje i potraživanje prema bivšem povezanom društvu Diokiju od više od 20 milijuna kuna. Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Damir Cupać kaže kako je pokušaj da se Novi list gurne u predstečajnu nagodbu samo još jedan dokaz da je Albert Faggian, kao član Uprave i većinski vlasnik Novog lista, neodgovoran.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.