Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi opatijski hotel: 12 milijuna eura za luksuzni "Royal"

05.09.2014.

17:02

Autor: Boris Kanazir / M. Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je prve goste primio već prvoga dana kolovoza, novoizgrađeni opatijski hotel "Royal" službeno se otvara večeras, koncertom Ansambla Berlin, koji čini 16 glazbenika Berlinske filharmonije te dirigent i solist na violini, u okviru Festivala Kvarner.

U uređenje hotela "Royal" s četiri zvjezdice, Milenij hoteli uložili su 12 milijuna eura. To je njihova najveća ovogodišnja investicija, ali istovremeno i u opatijski turizam koji ove godine slavi 170. rođendan. Novi hotel zamišljen je kao mjesto okupljanja ljubitelja misaonih igara – šaha, bridža, sudokua i ostalih.

Izgradnjom hotela nastao je i novi trg nazvan Holiday Platz: posebno je uređen i popločen, a uz njega se nalazi francuski vrt s biljkama raznolikih oblika i veličina te lounge bar s impresivnim pogledom. Hotel "Royal" nalazi se odmah uz opatijski Lungo mare i u njemu su uređene 54 luksuzne sobe i apartmana iz kojih se pruža pogled na opatijsku luku i cijeli Kvarner.

Uz recepciju hotela nalazi se Royal Club Caffé u sklopu kojega je uređena i biblioteka s udobnim sofama za uživanje u omiljenoj knjizi, kao i stolovi za popularne misaone igre. Na donjoj etaži hotela nalazi se kavana "Mahler" koja je ime dobila po prvom vlasniku ville koja se nalazila na mjestu današnjeg hotela "Royal" - Juliusu Mahleru. Kavana s terasom smještena je tik uz šetnicu i nudi domaćekolače i slastice što proizvode Milenij hoteli.

Prekrasan pogled na more i Lungo mare pruža se i iz hotelskoga restorana. "Royal" ima i vrhunski opremljenu dvoranu s velikim staklenim stijenama. Tako vizualno uranja u more i odiše elegancijom dvorane za balove, a idealna je i za održavanje raznih korporativnih događaja, predstava, koncerata, gala večera i vjenčanja. Ovisno o postavu, dvorana može primiti do 1000 osoba.

Upravo u toj dvorani održava se večerašnji koncert iz programa Festivala Kvarner, koji će označiti službeno otvorenje novoga opatijskog hotela "Royal". Svečanost najavljuje Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.