Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi podzemni dalekovod od Delnica do Gerova

27.08.2014.

11:39

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radnici HEP-a danas u rad puštaju 35-kilovoltni dalekovod Delnice - Gerovo. Nakon punih sedam mjeseci beznaponskoga stanja, struja će poteći novim podzemnim instalacijama.

Kablovi su, nakon elementarne nepogode koja je šire područje Gorskog kotara pogodila krajem siječnja, položeni pod zemlju. U riječkom Elektroprimorju doznajemo da je ovo drugi takav dalekovod uključen u napon, prvi je bio onaj što napaja tvornicu Drvenjača u Fužinama.

Iz HEP-a mole i upozoravaju lokalno stanovništvo da u naseljima kroz koja prolazi dalekovod - Marija Trošt, Gornje Tihovo, Velika Lešnica, Brod na Kupi, Gusti Laz, Grbajel, Kuželj, Sedalci, Turki, Ložac, Hrvatsko i Zamost - ne izvode nikakve radove ili eventualno skupljaju drva pa ih ostavljaju na trasi. 

Problema vezanih za opskrbu strujom na području Čabra zadnjih nekoliko mjeseci nije bilo, a radovi na obnovi sustava za opskrbu električnom energijom u Gorskom kotaru se nastavljaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.