Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi snijeg i problemi sa strujom u Gorskom kotaru

12.02.2014.

09:13

Autor: Nenad Lučić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadesetak centimetara novoga snijega u Gorskom kotaru nije uzrokovalo veće prometne probleme, i vodostaji rijeka stagniraju, ali ponovno ima problema sa strujom kod Čabra i Broda na Kupi.

U Gorskom kotaru tijekom noći je palo dvadesetak centimetara snijega, oborina ima i jutros, no uz nešto povoljniju vremensku situaciju od 7 sati su na autocesti između Kikovice i Bosiljeva ukinute sve prometne zabrane i ograničenja. Zbog zimskih uvjeta ostalim je goranskim cestama kretanje još uvijek zabranjeno kamionima s prikolicom i tegljačima. Novi snijeg nije prouzročio veće teškoće u javnom prijevozu, a nakon kišovitog vremena proteklih dana, od jučer u Gorskom kotaru stagniraju i vodostaji rijeka te nema opasnosti od njihovog izlijevanja.

No problema ima s opskrbom električnom energijom. Noćašnji snijeg oborio je dalekovod do Čabra koji je jučer pušten u pogon, a u kvaru je i dalekovod kod Broda na Kupi. Ekipe HEP-a odmah su krenule prema tim mjestima i nastojat će da dalekovodi što prije ponovno budu osposobljeni. Do sinoć je struja stigla do više od 88 posto potrošača. Najteže je još uvijek na čabarskom području te oko Fužina i Lokava, gdje je angažiran i najveći broj od ukupno više od 220 radnika iz cijele Hrvatske. I dalje se radi od jutra do mraka, bez obzira na vremenske uvjete. Javlja Nenad Lučić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.