Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi stanovi na Drenovi predani korisnicima

22.05.2014.

15:07

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ključevi 76 novih stanova izgrađenih na Drenovi po modelu poticajne stanogradnje danas su uručeni vlasnicima. Investicija je vrijedna oko 42 milijuna kuna, a cijena kvadratnog metra iznosi 8393 kune.

Jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi su izgrađeni na četiri parcele, opremljeni su unutarnjim podnim i zidnim oblogama prve klase, PVC stolarijom, dizalima te plinskim etažnim grijanjem. Pješačke površine oko zgrada prilagođene su osobama smanjene pokretljivosti, izgrađeno je dječje igralište, uređene su zelene površine sa 1500 sadnica mediteranskog bilja, a izgrađeno je i jezerce u koje su naseljene ribice gambuzije, koje se hrane ličinkama komaraca. Ukupno je izgrađeno 80 stanova, a još četiri bit će predana nakon što banke završe provjeru potencijalnih kupaca. 

Po modelu POS-a Grad Rijeka je od 2000. godine izgradio 500 stanova, a u slijedeće dvije godine bit će ih izgrađeno još 200. Vijesti su dobre, stanari zadovoljni, zabilježio je na Drenovi Josip Krmpotić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.