Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi trend: vlastitim zrakoplovom na odmor u Hrvatsku

14.11.2014.

15:57

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zračnoj luci Rijeka na Krku predstavljen je projekt "Fly Croatia" hrvatskog programa zrakoplovnog turizma koji podrazumijeva korištenje 21 sportskog aerodroma u naših 13 županija.

U Hrvatsku dolazi oko 12 tisuća zrakoplova u vlasništvu europskih čarter tvrtki. Namjera je da slijeću na male aerodrome, kako bi od turista koristi imala i država i lokalne samouprave u čijem su vlasništvu aerodromi. Godišnja bi zarada bila od 100 do 300 milijuna kuna, a u projekt bi se uložilo oko 230 milijuna kuna.

Aktivan odmor uz vlastiti zrakoplov trend je koji Hrvatska mora prepoznati, čulo se na Krku, gdje je u Zračnoj luci Rijeka predstavljen projekt Fly Croatia. Moguće je da će već sljedeće turističke sezone stvar zaživjeti jer su, uz krčki, spremni aerodromi na Lošinju, na Braču, Hvaru, Čepinu kod Osijeka, Vinkovcima...

Država će učiniti sve da te zrakoplovne luke ne da u koncesiju, obećao je predstojnik Agencije za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović. Da privatizacija malih aerodroma ne dolazi u obzir slaže se i koordinator projekta Fly Croatia Roman CvekJavlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.