Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novinar Kanala Ri na obavijesnom razgovoru

17.01.2014.

10:36

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novinar Kanala Ri Ernest Marinković prijepodne je u Trećoj policijskoj postaji Odjela općeg kriminaliteta u Rijeci dao iskaz zbog sumnje da je u TV prilogu Dnevnika od 5. studenoga prošle godine iznio klevetu.

Ernest Marinković tvrdi da su voditeljica službe odnosa s javnošću Grada Rijeke Lea Sojiljković Medved i njezin suprug Zoran Medved protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog klevete, odnosno tvrdnji iznesenih u prilogu Dnevnika Kanala Ri 5. studenoga prošle godine.

Na obavijesnom razgovoru bio je i gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić, koji je prošle godine zatražio uvid u račune Grada Rijeke zbog toga što je Grad čak 80 milijuna kuna 2012. godine prikazao kao ostale troškove. Među ostalim ispitivao je i poslovanje marketinških agencija što ih je angažirao Grad Rijeka, pa tako i one u kojima je svojedobno udjele imao Zoran Medved i o tome govorio u spornom televizijskom prilogu.

Stojiljković Medved je u telefonskom razgovoru potvrdila da su ona i suprug angažirali odvjetnika zbog neistinitog iznošenja tvrdnji o njoj i suprugovim tvrtkama, koje navodno dobivaju novac iz gradskoga proračuna. Njihov odvjetnik poslao je Istražnom sudu u Rijeci zahtjev za prvo ispitivanje osumnjičenika Marinkovića i Burića, u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, jer postoji osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo klevete. To je zakonska obveza koju treba izvršiti prije bilo kakvog pokretanja privatne tužbe ili kaznenog postupka.

Iz policije nisu htjeli ni demantirati niti potvrditi da su novinar Marinković i vijećnik Burić pozvani na obavijesni razgovor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.