Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo zaduženje "Rijeka prometa", VK "Jadran" ostaje na Delti

12.06.2014.

14:16

Autor: Larissa Smokvina / Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz odluku o početku uređenja stadiona na Kantridi te nogometnog kampa na Rujevici, riječki gradski vijećnici raspravljali su o novom zaduženju "Rijeka prometa" te neracionalnosti ulaganja na koje je upozorila oporba.

Aktualni sat prošao je mirno. Više rasprave izazvalo je pitanje o nedozvoljavanju ulaska nekim ljudima koji su imali karte na sinoćnju svečanu sjednicu u kazalištu, pri čemu je Danko Švorinić iz Liste za Rijeku aludirao na pripadnike riječkog Pokreta otpora na čelu sa Slavicom Šotom. Troje pokretaša ipak je bilo na današnjoj sjednici. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je da su uz karte išle i pozivnice, a tko nije imao oboje, nije mogao ući u HNK Ivana pl. Zajca. Što se tiče NK Orijenta, kaže Obersnel, radi se o sportskoj udruzi čije je neodgovorno vodstvo klub dovelo u stečaj, a dug od oko sedam milijuna kuna neće se sanirati iz gradskog proračuna.

Veslački klub Jadran ostaje na svom mjestu na Delti. To je previđeno generalnim urbanističkim planom, a riječki gradski vijećnici jednoglasno su podržali izmjene odluke o njegovu donošenju. Odlučeno je i da će se uređivati sportsko-rekreacijska područja na Kantridi i Rujevici i dano je pravo građenja. Tako je napravljen prvi važan korak prema novom riječkom stadionu i nogometnom kampu. Ova odluka omogućit će i širenje pojasa plaža na zapadnom dijelu grada.

Bez podrške oporbe, Gradsko vijeće dalo je suglasnost Rijeka prometu za novo zaduženje od 140 milijuna kuna radi refinanciranja ostatka duga po obveznicama. Oporba je upozorila na prezaduženost Grada, na što im je gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio da je ona manja od dopuštene razine.

Govorilo se i o neracionalnosti ulaganja - HDZ-ov Hrvoje Burić ponovno je spomenuo riječke Tržnice, čija dobit od četiri milijuna kuna godišnje već 20 godina izmiče Riječanima. Evo izjava Hrvoja Burića, Danka Švorinića iz Liste za Rijeku te gradonačelnika Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.