Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novogodišnja noć bila je mirna, potvrdila policija

03.01.2014.

11:28

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novogodišnja noć protekla je mirno na području Primorsko-goranske županije. Koristile su se petarde, ali bez ozlijeđenih. Pirotehnika se više ne smije koristiti do dočeka sljedeće godine, a prekršiteljima slijede kazne.

Novogodišnja noć u Primorsko-goranskoj županiji protekla je mirno unatoč pirotehnici. Različita su mišljenja je li ovih blagdana bilo više ili manje praskanja petardi, no trgovine pirotehnikom zatvorile su svoja vrata, budući da je uporaba bila dozvoljena do prvoga siječnja.

Ukoliko i dalje budete koristili pirotehniku, i pri tom vas uhvate, kazne su od tisuću do pet tisuća kuna. I dalje, do 8. siječnja, na području cijele Hrvatske traje akcija Mir i dobro kako bi se održalo dobro stanje javnog reda i mira tijekom blagdana. Kako ističe Mirjana Kulaš iz Policijske uprave primorsko-goranske, tijekom dočeka nove godine kao i same novogodišnje noći nisu evidentirani značajniji niti teži događaji kojima bi bila ugrožena sigurnost građana.

Na vanjskim prostorima gdje su organizirani dočeci nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti dojava o ozljeđivanju osoba uslijed nestručne uporabe pirotehničkih sredstava, osim na podnevnom dočeku nove godine u Fužinama gdje je lakše ozlijeđena jedna osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.