Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Novom listu'' stigle plaće za veljaču

07.04.2014.

17:53

Autor: HINA / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U "Novom listu" danas su uplaćene plaće za veljaču pošto je "Glas Istre" platio dio duga prema toj novinskoj kući, izjavio je danas za Hinu predstavnik radnika u Nadzornom odboru "Novog lista" Damir Cupać. Po njegovim riječima plaće za veljaču još nisu 'sjele' na račune 260 zaposlenih, ali su uplaćene.

Potkraj ožujka u Novom listu isplaćena je minimalna plaća za veljaču od neto 2500 kuna. Na pitanje o plaćama za ožujak, Damir Cupać je odgovorio da se do 10. travnja očekuje isplata prvog dijela, tj. minimalne plaće.

Nadzorni odbor Novog lista prihvatio je sredinom prošlog tjedna prijedlog kojim se Uprava obvezala da će do 8. travnja načiniti program za smanjenje duga i naplatu tražbina od vlasnički povezanih tvrtaka te da će, ako to ne učini do zadanog roka, aktivirati sva sredstva za naplatu tražbina, uključujući i zadužnice. Isplatom plaća za veljaču i naplatom dijela duga taj se program počeo ostvarivati, potvrdio je Cupać.

Sindikat novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru podnijeli su početkom ožujka kaznenu prijavu protiv tročlane Uprave zbog sumnje na zloporabu ovlasti i sklapanja štetnih ugovora, a nedugo nakon toga policija je počela uzimati dokumentaciju iz Novog lista. Podnositelji kaznene prijave sumnjaju da Uprava, to jest Gordan Knežević, Albert Faggian i Slaven Žmak nisu učinili sve što im je bilo na raspolaganju da zaštite riječki dnevnik od nelikvidnosti i da naplate tražbine od drugih tvrtaka vlasnika Novog lista Alberta Faggiana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.