Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novu godinu dočekujemo na ulicama, trgovima, u klubovima...

31.12.2014.

06:55

Autor: Saša Vuksan, Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred nama je, mnogi će reći, najluđa noć u godini. Dočekivat ćemo novu 2015. godinu na ulicama i trgovima, ali i u klubovima. Neki, primjerice Fužinarci, već uobičajeno ispraćaju staru i dočekuju novu godinu usred dana - točno u podne.

Zatvoren promet središtem Rijeke            Zbog dočeka Nove godine na riječkom Korzu, večeras će u središtu grada vrijediti i posebna regulacija prometa. Od 22 sata do 5 sati ujutro u četvrtak 1. siječnja, u smjeru zapada, za promet se zatvaraju Scarpina, Adamićeva i Trpimirova ulica, Jadranski trg, Žabica te Krešimirova do raskrižja s Manzonijevom. U smjeru istoka, zatvara se dio Krešimirove - od raskrižja s Manzonijevom, Trg Žabica, Ulica Riva te Ivana Zajca. Tijekom zabrane, središtem Rijeke promet će biti dozvoljen samo vozilima interventnih službi. Taksiji će moći voziti do Žabice u smjeru istoka te do Jelačićeva trga u smjeru zapada.

Tradicionalni doček na riječkom Korzu što počinje u 22 sata ove godine otvara riječka grupa Jonathan. Sat kasnije, u 23, na pozornicu se penje legendarni Parni valjak, uz čiju će svirku Riječani ući u novu godinu. U ponoć - vatromet i zdravica gradonačelnika. Za kraj, na Korzu će se od 1 sat poslije ponoći moći uživati uz pjesme nezaboravnih Beatlesa, koje će izvoditi riječki The Beatles Revival Band. 

Novogodišnji program pripremaju i brojni riječki klubovi i kafići. U Harteri, koja će se ove noći i grijati, na dva flora sviraju po dva DJ-a, među kojima i jedan iz Italije. Tko dođe do ponoći ulaz plaća 35 kuna, a poslje ponoći 45, uz piće i zakusku. U Klubu i Beertiji na Trsatu više od 250 posjetilaca zabavljat će DJ-i Bura i Smeđi šećer, a u ponoć će se piti šampanjac. U Crkvi će atmosferu usijati dvije DJ-ice, jedna riječka, a druga iz Beograda, te popularni Ogi uz DJ-a iz Philadelphije. Novogodišnje svirke su i u Nad Urom i u River pubu.

U novu s Ježurkom Ježićem                    Jedino lutkarsko kazalište u Hrvatskoj koje organizira doček nove godine za svoju publiku je riječko Gradsko kazalište lutaka. Program U 2015. s Ježurkom Ježićem je rasprodan, a počinje u 17 sati. Mališane očekuje predstava Branka Ćopića Ježeva kućica, Djed Mraz, pokloni i slatko-slani zalogaji.

Puno se ljudi sprema u Opatiju i zbog originalnog dočeka na Ljetnoj pozornici. Tamo će najavljenu ledenu noć zagrijati DJ-i Lucca Montechi i Šajeta disko hitovima iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Groznica novogodišnje večeri trest će okupljene na Ljetnoj do 3 sata ujutro pod najvećom disko kuglom ikad postavljenom na otvorenom - promjera dva metra.

Turistima je, kao i obično, najotvorenija Opatija u kojoj rade svi hoteli. Blizu devet tisuća gostiju zabavljat će se na bogatim hotelskim dočecima, a i reprize dočeka Nove godine ovdje nisu samo stvar prošlosti. Na Kvarneru, procjenjuje se, novogodišnje blagdane provodi oko dvanaest tisuća turista. Osim domaćih, najviše gostiju je iz Italije, Njemačke, Slovenije i Austrije. Na Kvarneru je otvoreno 55 hotela, od toga trinaest na kvarnerskim otocima.

Riječki i opatijski doček na otvorenom - na Korzu odnosno na Ljetnoj pozornici najavljuje Biserka Belić, a što o protekloj godini kažu Riječani, provjerila je Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.