Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel demantira da ga je Milanović kritizirao u Tuhelju

14.12.2014.

15:11

Autor: Lea Domijan Fišter / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je danas uoči tematske konvencije primorsko-goranskoga SDP-a damantirao navodno oštre kritike premijera Milanovića izrečene u Tuhelju na račun riječkoga gradonačelnika i njegovog vođenja grada.

U Tuhelju je bio neformalni sastanak saborskih zastupnika, ministara, nekoliko gradonačelnika i bilo je različitih rasprava, potvrdio je Vojko Obersnel. Dodao je da on sve što govori, govori javno, otvoreno i pod svojim imenom i prezimenom, a volio bi da to i drugi čine. O proračunu i načinu vođenja Grada Rijeke, apsolutno nije bilo riječi, tvrdi Obersnel.

Zlatko Komadina je, upitan o događajima u Tuheljskim toplicama, kazao da je Obersnel vrlo jasno izrekao svoj stav što je potaknulo diskusiju te da je bila više riječ o ''jednoj vrsti otvorenog razgovora'', nego o napadu na gradonačelnika. 

Saborski zastupnik Luka Denona komentirao je navode da je Obersnel napadnut u Tuheljskim toplicama zbog svojih istupa u javnosti upitavši postaje li se ''protivnik Iblera'' ako se iznese svoje mišljenje. Ne može se zabraniti pojedincima da iznose svoja stajališta i kažu da se ne slažu, poručio je. 

Poslušajte izjavu Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.