Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel pozvao građane da odbiju potpisati inicijativu gospođe Markić

21.09.2014.

12:16

Autor: Saša Vuksan / Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je počilo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' koje organizira građanska incijativa 'U ime obitelji'.

Cilj je ustavna promjena izbornog sustava kojom bi se uvelo preferencijalno glasanje, niži izborni prag od 3 posto, zabrana koalicijskih izbornih lista te dopustili dopisni i elektronski glasovi. Potpisi se prikupljaju do 5. listopada.

Koordinator za primorsko-goransku županiju Goran Bijelić najavljuje dobru pokrivenost svih dijelova županije.

A riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, na svojoj službenoj web stranici, objavio je podatak o tome da je Željka Markić od njega zatražila besplatno ustupanje štandova, besplatni oglasni prostor za plakate,  tiskanje edukativnih letaka te ustupanje medijskoga prostora!

Od 38 traženih lokacija, 25 su adrese riječkih crkvi i samostana, dok su ostalo prostori ispred trgovačkih centara, place i na Korzu.

Građane je pozvao da odbiju potpisati inicijativu gospođe Markić dodavši da je preferencijalno glasanje primamljivo, ali da se u paketu  podmeće i ono što nije poželjno.

Rijeka je već jednom glasala protiv, nadam se da će i ovoga puta Riječani  bistre glave proći pored tih štandova, poručio je Vojko Obersnel.

Koordinator za Primorsko-goransku županiju Goran Bijelić najavljuje dobru pokrivenost svih dijelova županije:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.