Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnova riječkih cesta vrijedna 10 milijuna kuna

30.08.2014.

14:15

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku su radovi na sanaciji asfalta riječkih cesta, ukupno vrijedni oko 10 milijuna kuna. Investitor su Hrvatske ceste, a radove od 14. srpnja izvodi GP Krk.

Prvo gradilište na riječkim ulicama bilo je Šetalište XIII. divizije, radovi su se nastavili u Ulici Janka Polića Kamova, gdje bi trebali završiti ovih dana te u Krešimirovoj. Strojevi i radnici "napredovali" su prema zapadu, zamijenili asfalt u Zvonimirovoj i još uvijek, vjerojatno do 13. rujna rade u Liburnijskoj ulici. Još se radi i u Strossmayerovoj ulici, gdje je rok za završetak radova 9. rujna. Nakon toga počinje zamjena asfalta u Istarskoj ulici.

Do kraja sljedećeg tjedna trebala bi, prema riječima Danijela Frke iz Rijeka prometa, početi i velika rekonstrukcija križanja Fiumare i Ulice žrtava fašizma jer je u lošem stanju. Promet će se, kao i u vrijeme karnevalske povorke i sličnih manifestacija, odvijati sjevernim koridorom. Kada se riješi raskrižje, radovi se nastavljaju duž Fiumare.

Radove je do sada već usporilo 15 kišnih dana, a kiše će u sljedećem periodu biti još. Ipak, Frka pojašnjava da radovi ne kasne jer je ugovoreni rok završetka zamjene asfalta na riječkim prometnicama 7. prosinca. No, sve bi, prema trenutnim planovima, trebalo biti gotovo već sredinom listopada ili najkasnije u prvim danima studenoga.

Problema s građanima do sada nije bilo, u prometu su se stvarale gužve, ali svi su bili dovoljno razumni i strpljivi. Neki građani se, pak, žale da su ceste na završenim dionicama i dalje grbave, na što Frka odgovara da one mojaju proći tehnički pregled i da će svi nedostatci biti otklonjeni. Adamićeva ulica i Riva na redu su sljedeće godine. 

U kojoj su fazi radovi i što nas još očekuje, u razgvoru s Danijelom Frkom iz Rijeka prometa doznala je Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.