Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnova središta Delnica: novi trg i uređena Supilova ulica

27.12.2014.

10:33

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Supilova ulica središnja je i najduža gradska prometnica u Delnicama, a njezina rekonstrukcija trenutačno najveći projekt gradske uprave.

Kišovito je ljeto znatno usporilo izvedbu prve faze, no uz povoljne vremenske prilike ovogodišnji je dio posla tijekom prosinca ipak priveden kraju.

U proteklih je osam mjeseci polovica dužine središnje gradske ulice uređena u skladu sa suvremenim prometnim rješenjima, a najvažniji infrastrukturni zahvati bili su uređenje oborinske i kanalizacijske odvodnje. Radove su koordinirali gradska uprava i tvrtka Komunalac iz Delnica. Ukupna vrijednost radova prve faze je 16 milijuna kuna.

Osigurano je i financiranje nastavka posla čiji se dovršetak očekuje dogodine, kada će kanalizacijska odvodnja središnje ulice biti priključena na gradski pročistač. Tada će cijele Delnice biti pokrivene kolektorima i fekalna odvodnja neće završavati u izvorištima, napominje gradonačelnik Ivica Knežević. To je veliki iskorak prema zaštiti izvorišta vode u dolini Kupe.

Na početku središnje ulice uređen je i novi gradski trg. Iz Delnica javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.