Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odgođena deložacija teško bolesnih Veljačića

27.10.2014.

12:47

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do 12. siječnja iduće godine odgođena je deložacija Draženke i Ivice Veljačića iz stana na adresi Giuseppea Duella 21. Danas već teško bolesnim Veljačićima život se zakomplicirao kad su prodali stan u kojem žive te od kontroverznog poduzetnika Igora Petrića kupili novi, na adresi Tometići 1C.

Kako agencija za promet nekretninama Millenium nije do kraja obavila svoj posao, a Igor Petrić je nepravomoćno osuđen za neka druga nedjela, Veljačići ne mogu  u novi stan, a kupac „njihovog“ stana već godinama ne može u taj što ga je od njih kupio. I kupci i prodavatelji duguju određene svote, dok se ne ispune obveze iz kupoprodajnih ugovora.

Veljačići su danas trebali biti deložirani i završiti na ulici, pa se okupio velik broj riječkih novinara i predstavnika udruge Stop deložacijama, koji su po dolasku policije i predstavnika ovrhovitelja dobili vijest o odgodi. "Možda je ipak kupljeno vrijeme dok sud ne riješi problem useljenja u Petrićev stan", kaže nekadašnji vokal riječke grupe Uragani Ivica Veljačić.

Nakon odgode deložacije stupili su u kontakst s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijanlu skrb Grada Rijeke, od kojih očekuju pomoć za dobivanje privremenog smještaja dok sud ne riješi „slučaj" stana što su ga kupili od Igora Petrića. Za Leksikon su govorili što ih je snašlo i kako žive:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.