Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oldtimeri iz Hrvatske, Slovenije i Italije od Matulja do Dražica

26.09.2014.

13:19

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oldtimer klub Rijeka i ove godine organizira "Domaći primorski oldtimer rally" u subotu 27. rujna. Kao i proteklih godina, i ove godine se očekuje sudjelovanje oko 70 automobila i motocikala iz cijele Hrvatske te iz Italije i Slovenije.

Reli nije natjecateljskog, već promotivnog karaktera sa željom da se sudionici koji nisu iz ovih krajeva upoznaju s njegovim ljepotama, a ujedno predstavlja i zatvaranje sezone relija. Oldtimer klub Rijeka djeluje od 1996. godine, a pod izrazom oldtimer podrazumijevaju se vozila koja su starija od 30 godina. Šesto izdanje ovoga relija okupit će sedamdesetak automobila i motocikala.

Svi građani koji imaju dovoljno stara vozila mogu se pridružiti. Okupljanje sudionika je od 8 do 9:30 sati u Matuljima, start relija je u 10 sati, a kretat će se rutom Opatija - Rupa - Klana - Marišćina - Čavle, s ciljem u Dražicama. U prigodnom programu će nastupiti riječke mažoretkinje i istarski sopilaši. O šestom "Domaćem primorskom oldtimer rallyju" s predsjednikom Oldtimer kluba Rijeka razgovarao je Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.