Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oni su uspješni, a imaju i slobodnog vremena

20.06.2014.

14:41

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeset četvero učenika riječkih osnovnih škola izabrano je za učenike generacije, po jedan iz svake škole u gradu. Danas im je na uspjehu čestitao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Učenici generacije su: Mario Štefančić iz OŠ Vladimir Gortan, Manuel Jelić iz OŠ Kantrida, Edea Kosanović Marin iz OŠ SE Belvedere, Ema Herc iz OŠ Srdoči,  Ema Klarić iz OŠ Pećine, Tina Bakić iz OŠ Turnić, Veronika Jeličić iz OŠ Zamet, Teo Tomulić iz OŠ Brajda, Filip Smojver iz OŠ Centar, Diana Vican Ajdinović iz OŠ Škurinje, Ivana Miočević iz OŠ Pehlin, Ivana Antunović iz OŠ Ivana Zajca, Maria Krajči iz OŠ Vežica, Laura Ivančić iz OŠ Podmurvice, Karmen Doričić iz OŠ Gornja Vežica, Hana Rut Lerga iz OŠ Nikola Tesla, Luka Banović iz OŠ Fran Franković, Lovre Marjanović iz OŠ SE Dolac, Karla Nešković Vranješ iz OŠ Eugen Kumičić, Julia Johanna Fahrion iz OŠ Trsat, Sven Tica iz OŠ Kozala, Tamara Popić iz OŠ SE San Nicolo, Maja Gmaz iz OŠ SE Gelsi i Josip Šimunović iz Osnovne waldorfske škole.

Pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja svi ti učenici iskazali su se i u mnogim izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima. Gradonačelnik Vojko Obersnel poželio im je uspjeh u daljnjem školovanju i darovao knjigu Radmile Matječić Kako čitati grad.

Neki od njih matematiku nauče na nastavi, a zato što ne moraju vježbati kod kuće imaju vremena za druge stvari. Neki su bili iznenađeni izborom za učenika generacije jer ih je u školi više jako dobrih. Uglavnom kažu da je najvažnije dobro se organizirati i onda se stigne naučiti gradivo, stići na aktivnosti i još ostane slobodnog vremena.

Čime se bave i u čemu su najuspješniji pitali smo Lauru Ivančić, Maria Štefančića, Ivanu Miočević  te Lovru Marjanovića, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.