Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: doček Nove i zdravica u podne

01.01.2014.

14:30

Autor: Marijana Smokvina / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za veseli doček Nove godine na opatijskoj Ljetnoj pozornici u silvestarskoj noći pobrinule su se domaće snage – klapa Nevera, koja slavi 25 godina rada, i popularni Koktelsi, a dvije tisuće gostiju u podne su, zajedno s gradonačelnikom, pjenušcem na terasi "Kvarnera" nazdravili godini pred nama.

Bilo je otvoreno klizalište se moglo i klizati za vrijeme dočeka. Novu 2014. godinu u Opatiji je dočekalo između 3500 i 4000 gostiju, a otvoren je 21 hotel.

Za sve opatijske goste 1. siječnja je priređena novogodišnja zdravica. Točno u podne, okupili su se na terasi hotela "Kvarner" gdje je tradicionalnom zdravicom opatijski gradonačelnik čestitao Novu godinu Opatijcima i zahvalio turistima što su baš u Opatiji odlučili uploviti u novih 365 dana svog života.

Gradonačelnik i suradnici na sedam su im jezika poželjeli sreću i pozvali da se vrate u Opatiju. Nazdravilo se uz šampanjac poslužen u ekskluzivnoj čaši s ugraviranim opatijskim simbolom - djevojkom s galebom, koja gostima ostaje kao uspomena i poklon. Javlja Marijana Smokvina:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.