Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija domaćin europskom timskom prvenstvu u bridžu

21.06.2014.

08:35

Autor: Eduard Kišić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija je domaćin 52. europskom timskom prvenstvu u bridžu, od 21. lipnja do 1. srpnja. Domaćini iz Bridž kluba Opatija dočekuju više od 800 bridžista iz 38 europskih zemalja. Natjecanja će se odvijati u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, a otvorit će ih predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Od 21. lipnja do 1. srpnja u Opatiji će boraviti bridžisti iz cijelog svijeta, jer će osim europskog timskog prvenstva biti održan i sastanak europske, ali i svjetske bridž federacije. Upravo u Opatiji bit će utvrđen domaćin idućeg svjetskog bridž prvenstva. 

Za domaćina bridž prvenstava uvijek se biraju top turističke destinacije. Organizatori opatijskog prvenstva domaćinstvo su uspjeli izboriti pred konkurentima iz Španjolske, Portugala i Poljske, a uspjeli su animirati sve lokalne turističke snage te očekuju da će tijekom desetak dana biti ostvaren turistički promet od četiri milijuna eura. 

U emisiji Edija Kišića Na valovima prvenstvo u bridžu najavili su Branka Grgurić, predsjednik Bridge kluba Opatija Goran Grgurić i relativno mladi bridžist, poznati pjevač, Drago Diklić koji će biti glasnogovornik i voditelj programa prvenstva. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.