Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijska glazbena retrospektiva

21.07.2014.

09:35

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija se programom ''RetrOpatija'' prisjetila svojih zlatnih glazbenih dana. Manifestacija ''Golden Opatija'', središnji program proslave 170 godina turizma u Opatiji, završit će večeras na kupalištu Slatina koncertom legendarne američke grupe ''Kool & The Gang''.

Mister Morgen nastupio je na krcatoj terasi hotela Kvarner kao glavna atrakcija RetrOpatije. Svjetsku zvijezdu Ivu Robića utjelovio je Mario Lipovšek Battifiaca, preuzevši njegovu vizualnu i vokalnu prepoznatljivost te scenski nastup. Publika je uživala u serenadama: Ta tvoja ruka mala, Laku noć, Morgen..., a saznali su i neke možda nepoznate detalje o životu i radu velikog glazbenika: da je skladao pjesmu Strangers in the Night koja je proslavila Franka Sinatru, da je bio prva osoba koja je otkrila slavnu grupu The Beatles.

Povratak u pedesete obilježila je i modna revija kupaćih kostima i večernjih toaleta po zadnjem kriku mode tih godina. Od pedesetih prema osamdesetima: na kupalištu ispod vile Amalije zavladao je hippy-pokret, ispred ville Angioline igrali su se fliperi i pio sok od marelice sa šlagom, a kupalište Lido bilo je rockabilly centar.

Glazbeno putovanje završeno je na Ljetnoj pozornici, pod velikom disco-kuglom i uz hitove disco-glazbe, čiji je vrhunac bila pjesma Celebrate grupe Kool & The Gang čime je najavljen njihov večerašnji nastup na kupalištu Slatina. Početak je u 21:30. Na koncert vas poziva direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.