Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oprezno u parkove i borovu šumu: borov prelac je u akciji!

27.02.2021.

13:25

Autor: Dražen Zima

Foto: commons.wikimedia.org

Foto: commons.wikimedia.org

Foto: - / -

Oprez! Ušli smo u razdoblje intenzivnog kretanja gusjenice borovog prelca prekrivene otrovnim dlačicama koje u dodiru s kožom izazivaju jaku lokalnu iritaciju i alergične reakcije. Riječka Dezinsekcija već desetak dana intenzivno uklanja gusjenice na terenu, a možete im pomoći dojavama lokacija.

Kako bi bilo što manje posljedica po djecu i pse, najčešće žrtve ovog nametnika, radnici riječke tvrtke Dezinsekcija već desetak dana intenzivno rade na terenu. Prvi su na redu bili dječji vrtići, a zatim parkovi na Gornjoj Vežici i Podvežici.

Posla je još puno, a građani također mogu pomoći u procesu uklanjanja ovog parazita. Lokacije na kojima otkriju borovog prelca mogu dojaviti Dezinsekciji OVDJE ili komunalnim službama grada Rijeke.

Zabrinuti građani zvali su nas i pitali što se poduzima na sprečavanju nametnika, a Radio Rijeka nazvala je Tihomira Grgata, rukovoditelja službe ekološke sanitacije u tvrtki Dezinsekcija. Poslušajte razgovor: 

Oprez, borov prelac!, pripremio Dražen Zima

Foto: Autor Júlio Reis / commons.wikimedia.org

Foto: Autor Júlio Reis / commons.wikimedia.org

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.