Hrvatski radio

Radio Rijeka

Optužnica protiv majke koja je lijekovima usmrtila dvogodišnju kćer

29.04.2014.

11:28

Autor: Biserka Belić / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjakinje koju se sumnjiči da je pod posebno teškim okolnostima u listopadu prošle godine usmrtila svoju dvogodišnju kćer.

Optuženoj 35-godišnjakinji stavlja se na teret da je u listopadu 2013. usmrtila svoju dvogodišnju kćer raznim lijekovima i stavljanjem pod vodu. U optužnici koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci  predloženo je produljenje istražnoga zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, te zbog neometanog odvijanja kaznenog postupka za djelo počinjeno pod posebno teškim okolnostima.

Dvogodišnja djevojčica umrla je od trovanja lijekovima, uglavnom antidepresivima koje je koristila psihički bolesna majka. Navodno je djevojčici redovito davala svoje lijekove, a pomoć je pozvala satima nakon što je djevojčica umrla. Obitelj je 2011. i 2012. godine pratio riječki Centar za socijalnu skrb koji je intervenirao na traženje djetetova oca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.