Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oružje neodgovorno odloženo kraj smeća

26.03.2014.

10:57

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sreću, pronašao ih je policijski službenik II. policijske postaje Rijeka, jučer poslijepodne pored kontejnera na području Pehlina. Pronašao je dvije ručne bombe M-75 i ručnu bombu M-52, nekoliko komada streljiva te spremnik automatske puške. Neodgovorno odložene predmete preuzeli su stručno osposobljeni policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske pa će ih uništiti.

U priopćenju policija podsjeća građane da sve vrste nedozvoljenog oružja, streljiva i drugih opasnih minsko-eksplozivnih tvari koje pronađu ili eventualno posjeduju mogu predati policiji bez bojazni od bilo kakvih sankcija. Građane posebno upozoravaju da ta sredstva ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim građanima i djeci kao što su kontejneri, šuma i slično, jer se na taj način povećava mogućnost neželjenih posljedica.

Ujedno, sve građane savjetuju da zbog opasnosti od mogućeg aktiviranja te nastanka neželjenih posljedica takve predmete ne donose sami: pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192 sva opasna sredstva preuzeti će za to osposobljeni policijski službenici. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave primorsko-goranske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.