Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oslikani zidovi i novi tableti za sušački hitni trakt

04.02.2014.

15:32

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svim pacijentima koji dođu na sušački hitni trakt, čekanje je barem malo vedrije nego prije - studentice riječke Akademije primijenjenih umjetnosti oslikale su zidove čekaonice. Od udruge mladih UMKI medicinske sestre dobile su tri tableta za lakši rad s pacijentima.

Studentice APURi Nevena ŽivićIvona Masjak i Silvana Vodnica-Filičić na zidovima čekaonice Centra za hitnu medicinsku pomoć KBC-a na Sušaku naslikale su plavo nebo i cvjetnu livadu. Nastavit će sa sličnim akcijama, kaže Silvana, a na redu je čekaonica stanice hitne pomoći na Podmurvicama, gdje će naslikati akvarij. Osim toga, udruga UMKI donirala je hitnoj tri tablet računala, kako bi medicinske sestre u bolnici i ekipe na terenu bili u neprestanom kontaktu.

Udruga koja se uglavnom bavi projektima mladih već je ranije donirala ultrazvučni aparat, njezini članovi mjere tlak građanima na Korzu te nastoje razveseliti male bolesnike u Dječjoj bolnici na Kantridi. Predsjednik udruge UMKI Zoran Stevanović objasnio je da tableti povezuju ekipe u Centru i na terenu, a glavna sestra Maša Vico kaže da će im biti vrlo korisni u obradi hitnih slučajeva.

U ime Centra za hitnu medicinsku pomoć na donacijama je zahvalio voditelj dr. Alen Protić rekavši kako je svaki mali korak i pomoć dobrodošla da bi se pacijenti ugodnije osjećali i ekipa bila što učinkovitija. Sinergija na sveučilištu je hvalevrijedna, a studentice su volonterski oslikale zid te time oplemenile jedan mali segment zdravstva, ali nimalo nebitan, rekao je Protić. Više u prilogu Jelene Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.