Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otišao s mjesta prve nesreće, poginuo u drugoj

21.06.2014.

10:56

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U teškoj prometnoj nesreći na Krku, u kojoj je sudjelovalo pet vozila, jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene.

Nesreća se dogodila oko 19:15 sati na cesti između Malinske i Krka. Došlo je do sudara osobnih vozila Volkwagen Passat varaždinske registracije i Škode zagrebačkih oznaka te još dva vozila, kako je priopćila riječka policija. 

On je na cesti između Malinske i grada Krka oko 19 sati prešao na suprotnu traku i sudario se s "škodom karavan". Unatoč znatno oštećenom automobilu nije ostao na mjestu nesreće nego je nastavio vožnju te u blizini, na uzbrdici, ponovno skrenuo na lijevu prometnu traku i izravno se sudario s nailazećim "chevroletom captiva" u kojem se nalazila švicarska obitelj.

Passat, kojim je upravljao 44-godišnji vozač iz Krka, oko 19 sati prešao je na suprotnu stranu ceste i sudario se sa Škodom karavan. Unatoč znatno oštećenom automobilu nije ostao na mjestu nesreće nego je nastavio je vožnju prema Krku. Ubrzo je ponovno skrenuo u lijevi prometni trak i izravno se sudario s osobnim vozilom Chevrolet Captiva u kojem se nalazila švicarska obitelj s dvoje djece, koja se vraćala s odmora.

Vozač iz Krka smrtno je stradao na mjestu nesreće, dok su tri osobe iz Chevroleta ozlijeđene, među njima i dvoje djece u dobi od jedne i tri godine, koji su odvezeni u Dječju bolnicu Kantrida. Prema do sad dostupnim informacijama, nije riječ o težim ozljedama. 

Promet cestom između Malinske i Krka bio je u prekidu od 19:30 do 21:50 minuta. Okolnosti nesreće još se utvrđuju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.