Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren Festival znanosti u znaku valova

07.04.2014.

13:01

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavna tema 12. Festivala znanosti u Hrvatskoj su valovi. Riječki program čini više od stotinu događanja na tridesetak lokacija u gradu.

Udruga Zlatni rez i HRT Radio Rijeka predstavili su danas i dva nova CD-a s ukupno 40 znanstveno-popularnih emisija Baltazar. Obrađen je niz zanimljivih tema o prirodnim pojavama i živim bićima, matematičkim problemima, fizici i ostalim prirodnim znanostima. Emisiju možete slušati svake nedjelje u 9:30 na valovima Radio Rijeke.

U Hrvatskoj je počeo 12. Festival znanosti na temu valovi. Program festivala, što će se u Rijeci odvijati od 7. do 11. travnja, uključuje 107 događanja: izložbe, radionice i razna predstavljanja - sve na 28 lokacija. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Novina ovogodišnjeg Festivala su programi za najmlađe, istaknula je na svečanom otvorenju u riječkoj gradskoj vijećnici profesorica Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica festivalskog organizacijskog odbora. Velik dio događanja bit će u sveučilišnom kampusu na Trsatu, a bogat program pripremaju i na zvjezdarnici te u Prirodoslovnom muzeju. Evo što kaže Mikulić Crnković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.