Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren vrtić "Radost" na Turniću, uskoro se otvara i "Pehlin"

04.09.2014.

14:15

Autor: Biserka Belić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedesetero djece s područja Turnića uselilo je u novi vrtić "Radost", koji je Grad Rijeka uredio u prostoru gdje je nekad bio Centar za autizam kao dio OŠ Turnić. Tako je u vrtićima na Turniću i Krnjevu oslobođen prostor za više jasličke djece.

U obnovu krova, fasade, sanitarija te nabavku nove opreme uloženo je više od 660 tisuća kuna. Novi vrtić "Radost" omogućio je otvarane jasličkih skupina u vrtićima "Turnić" i "Krnjevo", čime je potpuno zadovoljena potreba za jasličkim kapacitetima u ovom dijelu grada.

Djeca borave u dvije prostrane i svijetle prostorije, potpuno preuređene i opremljene novim namještajem i didaktičnim materijalima. U novom objektu smještene su dvije skupine vrtićkog programa: za rano učenje engleskog jezika i informatike, do sada smještena u DV "Turnić" te mješovita skupina iz "Krnjeva".

Osim ovoga na Turniću, u sljedeća dva tjedna očekuje se i otvorenje novoga vrtića na Pehlinu. Gradonačelnik Vojko Obersnel ističe da su u planu i daljnja uređenja postojećih te gradnje novih vrtića, tako da do kraja njegova mandata, odnosno do 2017. više ne bi trebalo biti neupisane djece. U novim vrtićima "Radost" i "Pehlin" otvoreno je 15 novih radnih mjesta: 12 na Pehlinu i tri na Turniću.

Evo što, uz dječju pjesmu o kiši, o novom vrtiću "Radost" i daljnjim planovima govore voditeljica Centra predškolskog odgoja "Turnić" Jasna Crnčić te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.