Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena garaža u centru Matulja

27.02.2014.

14:11

Autor: Josip Krmpotić / Danijela Minić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U suterenu školske sportske dvorane u Općini Matulji otvorena je nova javna garaža sa stotinjak parkirnih mjesta. Za investiciju je izdvojeno sedam milijuna kuna, a njena je vrijednost u rasterećenju parkirne gužve u centru Matulja.

Garaža se prostire na dvije i pol tisuće četvornih metara, a trenutačno ima stotinjak parkirališnih mjesta od čega 56 u garaži, a 42 na otvorenome platou. Općina Matulji, naglasio je načelnik Mario Ćiković otvarajući garažu, u predjelu Jankovićevog dolca napravila je dodatnih 50 vanjskih parkirnih mjesta, pa su Matulji u ovoj godini dobili 150 novih mjesta. 

Radove koji su trajali gotovo dvije godine, koliko je trebalo da se iznad garaže izgradi i sportska dvorana, izvelo je Građevinsko poduzeće Radnik iz Križevaca. Načelnik Ćiković ističe da u novoj garaži neće biti naplate parkiranja jer se njenim otvaranjem bitno rasterećuje prometna i parkirna gužva u centru mjesta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.