Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorene Riječke ljetne noći - fotogalerija

01.07.2014.

22:39

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počele su 11. Riječke ljetne noći. Na otvorenju je bilo posjetitelja manje no što smo navikli, glavna produkcija predstavljena na Trgu 128. brigade bila je vizualno dostupna još manjem broju ljudi. Do zatvaranja manifestacije krajem srpnja slijedi trideset različitih programa na deset riječkih lokacija.

Program je počeo u atriju HNK Ivana pl. Zajca otvaranjem izložbe fotografija i promocijom fotomonografije San Riječkih ljetnih noći autora Voljena Grbca, riječkog opernog pjevača i umjetničkog fotografa. Crno-bijele fotografije podsjećaju na vrhunce prošlogodišnjeg Festivala. Izložba će se moći razgledati od ponedjeljka do subote, od 20:00 do 21:00 sat.

Duž riječkog Korza publika je mogla pratiti cirkusko-glazbeni program na štulama Go Throw my Leggs, zatim All that Jazz plesne grupe Flame, nastup Academia de Capoeira iz Rijeke, te Energiju vatre, nastup žonglerske skupine Red Rays

Publiku Riječkih ljetnih noći pozdravila je intendantica HNK Zajca Nada Matošević Orešković, festival je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a odmah potom Teatar A iz Poljske izveo je ulični performans Genesis koji je publika pratila uglavnom samo putem dva video zida. Ove je godine bilo, na žalost, puno manje gledatelja no prethodnih godina. Zamisao priče o postanku svijeta je dobra, ali realizacija nije bila primamljiva, pa su ljudi odlazili ne dočekavši kraj izvedbe. Poslušajte što su rekli oni koji su ostali do kraja: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.