Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ najbrže rješava zahtjeve za legalizaciju

13.01.2014.

14:26

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolje rezultate u rješavanju legalizacije bespravne gradnje bilježi Primorsko-goranska županija. Županijski Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo najbrži je u Hrvatskoj sa 16 posto riješenih zahtjeva za legalizaciju u prošloj godini.

Na području Kvarnera u prosincu je zabilježeno 17 posto više turističkih noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, rekao je novinarima župan Zlatko Komadina.

Od više od 44 tisuće predmeta, prošle je godine riješeno njih više od 7 tisuća, a tijekom ljeta na određeno je vrijeme zaposleno sedmero novih ljudi – jedan službenik u Rijeci i šestero u ispostavama - što se financira sredstvima same legalizacije, kaže pročelnica Koraljka Vahtar Jurković.

Ovog tjedna očekuje se imenovanje Vladinog povjerenika za Čavle, općinu koja nije uspjela izglasati godišnji proračun. Župan Zlatko Komadina rekao je da je Ured državne uprave u PGŽ Ministarstvu uprave predložilo da povjerenik bude Marinko Dumanić, koji bi u roku od 60 dana raspisao nove lokalne izbore u općini Čavle. Vlada bi o tome mogla odlučiti na sjednici u četvrtak 16. siječnja. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.