Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Novi krediti za male i srednje poduzetnike

20.01.2014.

17:33

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija pokreće 20 milijuna kuna vrijedan novi ciklus kreditiranja malih i srednjih poduzetnika.

Četiri posto kamate preuzima županija, najavio je pročelnik za poduzetništvo Gerhard Lempl. U prethodnih 12 godina realizirano je 560 kredita, za što je županija izdvojila 33 milijuna kuna subvencija. Otvoreno je oko 1600 radnih mjesta i još je 500 radnih mjesta sačuvano tehnološkom obnovom. Priobalje je zastupljeno sa 85% kredita, otoci su zastupljeni sa 15%, a u Gorskom kotaru ih nema, rekao je Lepml. Natječaj za novi kreditni ciklus očekuje se u ožujku.

Na konferenciji za novinare je objavljeno i da županija u Fondu za pripreme EU projekata u ovoj godini raspolaže s 400 tisuća kuna. Trenutno je u tijeku 117 europskih projekata, za koje je najveći problem predfinanciranje jer sredstva iz europskih fondova stižu retroaktivno, nakon 6 do 18 mjeseci.

Zamjenik primorsko goranskog župana Marko Boras Mandić za ovaj je tjedan najavio sastanak o poslovanju riječkog aerodroma. Želimo ambiciozan plan i suradnju svih vlasnika, tako da očekujemo da će se tema o inferiornoj poziciji riječkog aerodroma uskoro naći i na saborskom odboru, rekao je Boras Mandić, a pohvalio se i velikim brojem riješenih zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.