Hrvatski radio

Radio Rijeka

Platak: za zimu i goste spreman!

20.12.2014.

22:51

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvog dana zime bit će održan cjelodnevni zabavni program Zima na Platku. U nedjelju, 21. prosinca, od 11 sati, u organizaciji Goranskog sportskog centra, na platou Radaševo organizirana je živa glazba, logorska vatra, Baka Mraz pričat će bajku za djecu, a moći ćete se, uz vodiča, uspeti do vrha Radeševa i novouređenog vidikovca.

Zima na Platku i službeno će startati 21. prosinca. Bit će otvorena oba Doma, a na vrhu Radeševa, dokle će se moći i žičarom čije su sjedalice tapecirane, sve posjetitelje čeka plato s kojeg se pruža jednistven pogled prema moru i otocima. Uređen je parking, obnovljena i uređena cesta, izgrađeno niz novih sadržaja, pa je Sportsko-rekreacijski centar Platak na dobrom putu da postane mjesto cjelogodišnjeg zanimanja rekreativaca, sportaša i zaljubljenika u prirodu.

Ove godine Primorsko-goranska županija je u uređenje Platka izdvojila sedam milijuna i 600 tisuća kuna, a za slijedeću je planirano dodatnih 6,5 milijuna. Istaknuto je da su uređena dva boćališta i pet platoa s roštiljima za iznajmljivanje izletnicima te igralište za djecu za ljetno razdoblje.

Završavaju se radovi na dijelu sustava za zasnježivanje ugradnjom novog kompresora i cijevi za vodu i zrak. Nabavljeni su stroj za uređenje staza - ratrak s vitlom, zaštitna oprema i signalizacija za skijaške staze te motorne saonice za prijevoz opreme. Uređeni su ugostiteljski objekt, sanitarni čvor te objekt za Gorsku službu spašavanja, a Hrvatski skijaški savez stručno je pregledao i homologirao skijaške staze.

Za dijelove centra Platak priprema se projekta dokumentacija te će ih se kandidirati za financiranje iz EU fondova, a na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava na temelju programa ''Fond za razvoj turizma'' prijavljena je ''zona Radeševo''. U proteklih pet godina Županija je u uređenje Platka uložila više od 23 milijuna kuna. Danas se to napokon i vidi, pa zima na Platku može početi.

Možete poslušati izvješće s konferencije za novinare u PGŽ što ga je pripremio Josip Krmpotić, a Jelena Butković razgovarala je o nedjeljnom programu na Platku s Davorinom Klobučarom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.