Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počela naplata parkiranja u Zagradu B

01.09.2015.

07:03

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ponoć je počela naplata parkiranja u novoj riječkoj garaži "Zagrad B" u Ulici Ivana Pavla II., nakon što je prvih mjesec dana "Rijeka plus" građanima poklonio besplatan parking pod krovom.

298 parkirnih mjesta
Otvorenjem garaže Zagrad B, u koju je Rijeka promet uložio 44 milijuna kuna, središte Rijeke dobilo je 298 parkirnih mjesta. Posebno su označena mjesta za osobe s invaliditetom, a vlasnici električnih automobila koji parkiraju u garaži besplatno mogu koristiti punionicu. Treća faza izgradnje kompleksa Zagrad B predviđa nadzemne poslovne i stambene prostore i financirat će je Autotrans.

Sve do kraja ove godine u Zagradu B može se parkirati po akcijskim cijenama. To znači da će se svaki sat radnim danom i subotom od 7 do 18 sati plaćati sedam kuna, s time da svaki treći i sljedeći sat parkiranja košta četiri kune. Noćno parkiranje, od 18 do 7 sati, plaća se radnim danom i subotom tri kune po satu, koliko parkiranje košta i tijekom cijele nedjelje te blagdanima.

U garaži Zagrad B može se parkirati i s mjesečnom, povlaštenom kartom, čija je cijena za fizičke osobe 200 kuna. Obrtnici i pravne osobe za povlaštenu mjesečnu kartu moraju izdvojiti 800 kuna. Postoji i tjedna parkirna karta, a njezina je cijena 250 kuna. Prepaid kartice za fizičke osobe stoje 100, a za pravne osobe 300 kuna.

Od kraja prošloga tjedna vrijedi i nova regulacija prometa u neposrednoj blizini garaže. Kako bi se iz smjera Jadranskoga trga jednostavnije moglo doći do kompleksa Zagrad i Zagrad B, Ulica Erazma Barčića postala je dvosmjerna cijelom dužinom (po novome i od kućnog broja 10 do raskrižja s ulicama Ivana Pavla II. i Ivana Dežmana). To je sada glavni pravac, odnosno cesta s prednošću prolaska u odnosu na ulice Ivana Dežmana i Frana Kurelca.

Rijeka plus građane obavještava i da se s prvim danom rujna mijenja radno vrijeme garaže u Ciottinoj ulici. Sada radi non-stop, s time da je cijena parkiranja ista kao i u garaži Zagrad BMjesečne karte za navedena parkirališta, kao i za sva ostala parkirališta kojima upravlja Rijeka plus, kupuju se na šalteru na Jelačićevu trgu 3, radnim danom od 6:30 do 19:30 sati, te subotom od 7:30 do 16:30 sati. Prilog je pripremio Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.