Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pojačan promet na cestama i graničnim prijelazima

09.08.2014.

15:28

Autor: Irena Hrvatin / Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pojačan je promet na cestama i graničnim prijelazima - na Pasjaku i Rupi granicu je jučer i danas do podneva u oba smjera prešlo 160 tisuća putnika. Više je putnika ulazilo u Hrvatsku, no poslijepodne se očekuje pojačan promet i na izlasku iz zemlje jer se mnogi vraćaju s godišnjeg odmora.

Danas do podneva preko graničnog prijelaza Pasjak u Hrvatsku je ušlo 25 tisuća, a izašlo oko 8 tisuća turista, dok je preko Rupe promet nešto gušći - 30 tisuća ulazaka i 10 tisuća putnika na izlasku iz zemlje. 

Iz Hrvatskog autokluba vozače i suputnike mole da u kolonama ne izlaze iz vozila te upozoravaju na potrebu osiguravanja sigurnosnog razmaka između vozila.

Kod naplatnih postaja Rupa kolona vozila u smjeru graničnog prijelaza Rupa duga je oko 5 km, a u smjeru mora oko 2 km. Kolona vozila koja se kreće prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 7 km, kod tunela Učka prema Rijeci oko 3 km, a s otoka Krka u smjeru kopna oko 4 km, javlja HAK.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, kao i duž Jadranske magistrale, Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. Povremeno dolazi i do zastoja, posebice u blizini odmorišta, čvorova i u tunelima.

Usporeno se vozi i na riječkoj zaobilaznici. I u trajektnim pristaništima velike su gužve i čekanja.

Oni koji se vraćaju s godišnjeg na granicama ne čekaju dugo. Na ulazak u Hrvatsku preko Pasjaka, iako je promet manji, čeka se oko 2 sata, a na Rupi najviše do pola sata, rekao nam je sredinom dana pomoćnik načelnika granične policije Rupa Jan Borković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.