Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola milijuna kuna za promicanje zdravlja u Rijeci

21.02.2014.

13:24

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeke ove godine iz proračuna izdvaja 577 tisuća kuna za programe promicanja zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Crvenoga križa, Doma zdravlja i KBC-a Rijeka. Njihovi predstavnici i gradonačelnik Vojko Obersnel potpisali su ugovor o sufinanciranju.

Već tradicionalno, sredstvima će se sufinancirati, među ostalim, savjetovališta za mlade i prehranu dojenčadi, edukacija pružanja prve pomoći, darivanje krvi, tečajevi za trudnice i potporu dojenja. Inače, godišnja gradska proračunska izdvajanja za realizaciju programa iz zdravstva i socijalne skrbi veća su od osam milijuna kuna putem javnog natječaja.

Najviše novca - 355 tisuća kuna od ukupno 577 tisuća - dobio je Dom zdravlja za savjetovališta i tečajeve. Iz gradskog proračuna se sufinanciraju i dvije ambulante primarne zdravstvene zaštite, a to su dežurna ambulanta u Cambierijevoj te ambulanta obiteljske medicine na Orehovici, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Boris Ritoša.

Ukupna vrijednost svih projekata Doma zdravlja je 1,2 milijuna kuna. Grad Rijeka i dalje će izdvajati novac za programe koji promiču zdravlje, iako za to ne postoji zakonska obaveza, kao za javne potrebe u kulturi i sportu. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.