Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija plijenila navijačku pirotehniku

28.11.2014.

11:09

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na utakmici Rijeka – Standard sinoć je bilo oko 9 500 gledatelja, oko 400 gostujućih navijača. Policija je privela 14 osoba, a oduzeto je i nešto pirotehnike.

Prije, tijekom i nakon utakmice privedeno je 14 osoba: četiri državljana Belgije, navijači gostujuće momčadi te 10 hrvatskih državljana, priopćila je policija. Zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehničkih sredstava, baklje, dimne kutije, tzv. topovski udar, temeljem Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima prekršajno je prijavljeno devet hrvatskih te četiri belgijska državljana.

Dvojica gostujućih navijača s više komada različitih pirotehničkih sredstava zatečena su jučer na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa na ulasku u Republiku Hrvatsku. Pirotehnička sredstva su im oduzeta, a kod jednog od njih pronađeno je ukupno 1,26 grama marihuane, pa su prekršajno sankcionirani.

Na području Ravne Gore policija je zaustavila navijača domaće momčadi kod kojeg je pronađena i oduzeta tzv. bengalaka, isto je prekršajno prijavljen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.